1. Ce este un ebook

 

Un e-book este un fișier electronic digital ce conține textul și imaginile unei cărți, între timp chiar și clipuri video, de obicei toate protejate împotriva folosirii abuzive printr-un sistem de gestiune a drepturilor digitale de tip digital rights management (DRM). Cărțile electronice sunt cărți virtuale. Ele se pot citi pe mai multe tipuri de aparate cu monitor (ecran), în general portabile: calculatoarele personale, tablete, smartphone-uri, sau și pe dispozitive special construite pentru cititul cărților, numite e-reader sau e-book reader. De asemenea, multe telefoane mobile pot fi folosite și pentru citirea cărților electronice. Mediul de transmitere pentru descărcarea datelor este Internetul, combinat eventual cu un sistem de telefonie mobilă de tip GSM, totul fiind oferit în formă de serviciu web contra cost.

 

2.Ce este un ID Adobe

 

Un ID Adobe este un cont gratuit de utilizator care va permite sa descarcati eBook-uri, protejate prin DRM, in Adobe Digital Editions, in aplicatia OverDrive si pe eReader-ele compatibile . Puteti utiliza ID-ul Adobe pentru a descarca aceasi carte digitala, pe maximum dispozitive atata timp cat ati autorizat fiecare dispozitiv cu acel ID. Daca nu aveti un ID Adobe, puteti crea unul pe site-ul Adobe. Veti avea de asemenea, posibilitatea de a crea un ID Adobe atunci cand instalati Adobe Digital Editions pe un computer. Daca transferati o carte electronica de pe calculator pe un eReader compatibil cu Adobe Digital Editions, eReader-ul va fi autorizat in mod automat cu acelasi ID Adobe, pe care l-ati utilizat pentru a autoriza Adobe Digital Editions .

 

 

3. Ce este DRM (Digital Rights Management)?


Gestiunea drepturilor digitale (engleză: Digital Rights Management, abreviat DRM) este o serie de tehnologii de controlare a accesului la fișiere text, audio, video, folosite de producătorii de aparate electronice, editorii și deținătorii de copyright, pentru a limita utilizarea mediilor și dispozitivelor digitale. Produsele protejate prin DRM au fost dezvoltate ca raspuns la cresterea rapida a pirateriei online a materialelor comercializate, care a proliferat prin utilizarea la scara larga a programelor de transfer de la terminal-la-terminal.

 

 

4. Trebuie sa fiu conectat la internet ca sa pot citi cartea mea digitala?


Nu, dupa descarcarea pe dispozitivul dorit, cartea digitala este disponibila offline pentru a putea fi citita. Cu toate acestea, poate fi necesar sa fiti online pentru a accesa anumite optiuni ale aplicatiei eReader sau pentru a va sincroniza cartile.

 

5. Cum platesc cartile digitale?

 

Cartile digitale pot fi achizitionate doar online, cu cardul bancar. După finalizarea comenzii, un operator va confirma aceasta comanda.

 

 

6. Cum descarc cartea comandata?

 

După confirmarea comenzii de către un operator, cartea va fi disponibila într-un fisier ”.zip” în contul dvs de client de pe site-ul dacia art.ro pe care vi-l construiti în momentul achizitiei. În acea arhiva zip veți găsi cartea comandata în rumatoarele formate: PDF și Epub

 

 

7. Pot sa citesc cartea electronica pe mai multe dispozitive?


Cartile digitale pot fi citite pe cel mult sase dispozitive.

 

8. Imi pot printa eBook-ul?


Nu, cartile digitale vandute de site-ul dacia-art.ro nu pot fi printate