Inteligența și Dinamica Energiei

35,00 lei

Autor: Viktor Schauberger (Tesxte culese și adnotate de Callum Coats)

Caracteristici: 384 de pagini, format 13 x 20 cm

Descriere: Cartea „Inteligenţa şi dinamica energiei” este de fapt o culegere de texte ale lui Callum Coats, un scriitor american, om de ştiinţă şi arhitect pasionat de Schauberger, pe care încearcă să-l readucă în actualitate. Sunt idei care acum par mai actuale ca niciodată. Schauberger a fost pasionat de apă şi de energia pe care aceasta o poartă. El considera apa ca fiind un organism viu, într-o dinamică şi evoluţie proprii, dar şi aflate într-o strânsă legătură cu toate elementele naturii, cu copacii, cu pietrele, cu toată lumea vie şi nevie…

Această viziune integratoare nu este o fantezie, ci are la ora actuală din ce în ce mai mulţi adepţi printre oamenii de ştiinţă serioşi, care înţeleg în sfârşit că în acest univers toate sunt legate de toate. Chiar dacă pe vremea când Schauberger şi-a scris lucrările poluarea nu atinsese nici pe departe cotele alarmante din zilele noastre, el a explicat cum contaminarea apei duce la tot felul de probleme grave în mediu, la boli ale plantelor, animalelor şi oamenilor.

În ceea ce priveşte invenţiile sale, se constată o tendinţă a acestora de a imita cât mai mult fenomenele naturale, a căror bun observator a fost. O altă idee pe care am remarcat-o de la început, a fost aceea că linia dreaptă şi cercul nu există în natură, ci sunt creaţii ale oamenilor. Natura lucrează cu linii curbe armonioase iar curbele închise nu sunt cercuri, ci elipse. Aşa sunt şi traiectoriile planetelor, de exemplu, ca să facem o legătură şi cu tendinţele în ştiinţele exacte din vremea respectivă.

Editura: Vidia

Cantitate

  • Security policy (edit with Customer reassurance module) Security policy (edit with Customer reassurance module)
  • Delivery policy (edit with Customer reassurance module) Delivery policy (edit with Customer reassurance module)
  • Return policy (edit with Customer reassurance module) Return policy (edit with Customer reassurance module)

Viktor Schauberger (1885 – 1958) a fost un naturalist austriac. Slujba sa în garda forestieră l-a adus mai aproape de natură, în mijlocul căreia a trăit.

Este considerat un important filosof al naturii. Invenţiile sale pentru care a obţinut o mulţime de brevete sunt şi la ora actuală încă nevalorificate, deşi sunt  revoluţionare